Wytrawne, zielone kluski leniwe polane palonym masłem



SKŁADNIKI:
 

  • - 400 g twarogu

  • - 2 jajka

  • - szklanka mąki

  • - szczypta soli

  • - 2 łyżki zielonego pesto

  • - 2 łyżki masła

  • - 1 łyżka parmezanu

 

Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z twarogiem. Dodajemy pesto, mąkę i ubitą pianę z białek. Zarabiamy ciasto. Następnie wałkujemy ruloniki jak na kopytka i tniemy kluseczki w niedługie paski.

Kluski gotujemy we wrzątku aż wypłyną. Przed podaniem polewamy je rozpuszczonym masłem i posypujemy parmezanem.

Smacznego!


AUTORKA: MAGDA KLIMCZAK  (Facebook: daretocook.pl, Instagram: magda_klimczak)

Wytrawne, zielone kluski leniwe polane palonym masłem
Wytrawne, zielone kluski leniwe polane palonym masłem