Ciasteczka owsiano-bananowe z masłem orzechowym
SKŁADNIKI:
(na ok. 9 ciasteczek)
- - 130 g płatków owsianych błyskawicznych (ok. 1,5 szklanki)
- - 2 dojrzałe banany
- - 2 łyżki masła orzechowego
- - 1 łyżka miodu
- - spora szczypta soli
- - ½ łyżeczki cynamonu
- - 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
Banany rozgnieć widelcem, dodaj do nich masło orzechowe oraz miód i wymieszaj. Następnie wsyp płatki owsiane, dodaj sól, cynamon oraz czekoladę i ponownie wymieszaj. Masa powinna być bardzo gęsta i klejąca.
Z masy zrób 9 kulek. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszcz dłonią, formując ciasteczka. Piecz je w 180 stopniach przez ok. 15-17 minut.
AUTORKA: FOOD BY GRACJA (Facebook: foodbygracja, Instagram: foodbygracja)