Owsiane babeczki a’la ciasto marchewkowe
SKŁADNIKI:
(na 3 babeczki)
- - 50 g kaszki owsianej
- - 50 ml mleka
- - 40 g banana
- - 1 jajko
- - 50 g marchewki
- - ½ łyżeczki cynamonu
- - zmielone migdały do posypania
Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Do miski wbij jajko, dodaj banana, kaszkę owsianą, mleko, startą marchewkę, cynamon i zblenduj wszystko na gładką masę, a następnie przełóż ją do silikonowych foremek i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Po tym czasie sprawdź gotowość ciasta za pomocą patyczka. Jeśli jest suchy – ciasto gotowe, jeśli nie – zostaw je w piekarniku jeszcze przez ok. 5-7 minut.
AUTOR: Olena Kuszczuk (Instagram: @mamagotuje_blw)