Ciasteczka z płatków jęczmiennych z bakaliami
SKŁADNIKI:
(12 ciastek):
- - 2 małe banany (ok. 150 g)
- - 120 g płatków jęczmiennych
- - 50 g masła orzechowego
- - 25 g dowolnych orzechów
- - 25 g gorzkiej czekolady
- - 25 g rodzynek
1. Banany rozgnieć widelcem. Czekoladę i orzechy posiekaj.
2. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj.
3. Masę odstaw na 15 minut, aby płatki napęczniały.
4. Łyżką uformuj ciastka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Piecz 15 min, 180°, góra-dół.
Wartości odżywcze:
1 ciastko (1/12 całości): E: 101 kcal | B: 2,9 g | T: 4,2 g | W: 12,3 g
12 ciastek (całość): E: 1215 kcal | B: 35,0 g | T: 50,2 g | W: 147,2 g
AUTOR: Dominika Szałajko (Instagram: @doomifit)
