Ciasteczka z płatków jęczmiennych z bakaliami



SKŁADNIKI:

(12 ciastek):
 

  • - 2 małe banany (ok. 150 g) 
  • - 120 g płatków jęczmiennych 
  • - 50 g masła orzechowego 
  • - 25 g dowolnych orzechów 
  • - 25 g gorzkiej czekolady 
  • - 25 g rodzynek

1. Banany rozgnieć widelcem. Czekoladę i orzechy posiekaj.

2. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj.

3. Masę odstaw na 15 minut, aby płatki napęczniały.

4. Łyżką uformuj ciastka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Piecz 15 min, 180°, góra-dół. 


Wartości odżywcze:

1 ciastko (1/12 całości): E: 101 kcal | B: 2,9 g | T: 4,2 g | W: 12,3 g 

12 ciastek (całość): E: 1215 kcal | B: 35,0 g | T: 50,2 g | W: 147,2 g


AUTOR: Dominika Szałajko (Instagram: @doomifit)

Ciasteczka z płatków jęczmiennych z bakaliami