Siekane zioła z kaszą jęczmienną



SKŁADNIKI:
 

  • - pół szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • - pół pęczka koperku
  • - 1 pęczek pietruszki
  • - 1 pęczek kolendry
  • - 1 pęczek mięty
  • - 2 młode dymki
  • - pół pęczka bazyli
  • - 2 łyżki rodzynek

 

DRESSING:
 

  • - 2 łyżki malinowego octu jabłkowego
  • - 80 ml oliwy
  • - szczypta soli
  • - świeżo mielony pieprz

Wszystkie zioła, natki drobno siekamy. Białe części dymki kroimy w cieniutkie plasterki. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Składniki dressingu łączymy ze sobą. Następnie w misce mieszamy natki, kaszę, rodzynki, zalewamy to wszystko przygotowanym sosem i podajemy.

Smacznego!


AUTORKA: MAGDA KLIMCZAK  (Facebook: daretocook.pl, Instagram: magda_klimczak)

Siekane zioła z kaszą jęczmienną
Siekane zioła z kaszą jęczmienną