Siekane zioła z kaszą jęczmienną
SKŁADNIKI:
- - pół szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
- - pół pęczka koperku
- - 1 pęczek pietruszki
- - 1 pęczek kolendry
- - 1 pęczek mięty
- - 2 młode dymki
- - pół pęczka bazyli
- - 2 łyżki rodzynek
DRESSING:
- - 2 łyżki malinowego octu jabłkowego
- - 80 ml oliwy
- - szczypta soli
- - świeżo mielony pieprz
Wszystkie zioła, natki drobno siekamy. Białe części dymki kroimy w cieniutkie plasterki. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Składniki dressingu łączymy ze sobą. Następnie w misce mieszamy natki, kaszę, rodzynki, zalewamy to wszystko przygotowanym sosem i podajemy.
Smacznego!
AUTORKA: MAGDA KLIMCZAK (Facebook: daretocook.pl, Instagram: magda_klimczak)