Podpłomyki ze straciatellą i konfitowanymi pomidorami
SKŁADNIKI:
- - 2 szklanki mąki
- - 150 ml gorącej wody
- - szczypta soli
- - 1 łyżka rozpuszczonego masła
Dodatki:
- - 250 g pomidorków koktajlowych 50 ml oliwy
- - szczypta soli
- - straciatella
Na oliwie delikatnie podgrzewamy przepołowione pomidorki, aż puszczą sok i zmiękną. Solimy je i studzimy.
Ciasto zagniatamy i odstawiamy owinięte ściereczką na pół godziny do odpoczęcia. Następnie dzielimy je na 6 części, cieniutko rozwałkowujemy i smażymy na suchej patelni lub bezpośrednio na ogniu, jeśli mamy kuchenkę gazową.
Na podpłomyki wykładamy straciatellę, pomidorki, świeże zioła i gotowe!
Smacznego.
AUTORKA: MAGDA KLIMCZAK (Facebook: daretocook.pl, Instagram: magda_klimczak)