Sałatka tabbouleh



SKŁADNIKI:
 

  • - 100 g kaszy bulgur
  • - 1 zielony ogórek
  • - 2 pomidory 
  • - pęczek pietruszki 
  • - 1 ząbek czosnku
  • - młoda cebulka
  • - świeża mięta (kilka listków)
  • - pestki granatu 
  • - 4 łyżki oliwy z oliwek
  • - sok z 1/2 cytryny 
  • - sól
  • - szczypta cynamonu 
  • - opcjonalnie: trochę kminu rzymskiego, świeża kolendra

Kaszę ugotuj i przepłucz pod zimną wodą. Pomidora i ogórka pokrój w drobną kostkę, czosnek przepuść przez praskę, zioła posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem i dopraw solą do smaku.


AUTORKA: FOOD BY GRACJA  (Facebook: foodbygracja, Instagram: foodbygracja)

Sałatka tabbouleh