Granola z płatków i otrębów owsianych



SKŁADNIKI:
 

  • - 150 g płatów owsianych
  • - 50 g otrębów owsianych
  • - 50 g orzechów laskowych
  • - 50 g nasion słonecznika
  • - 20 g pestek dyni
  • - 50 g masła 
  • - 1 łyżeczka cynamonu
  • - 3 łyżeczki miodu
  • - do podania na 1 porcję: 100 g jogurtu naturalnego

W misce wymieszaj płatki z otrębami. Do tej owsianej mieszanki dodaj jeszcze posiekane orzechy laskowe, a także nasiona słonecznika oraz pestki dyni i wszystko wymieszaj. 

W rondelku rozpuść masło z miodem, a następnie wlej to do mieszanki. Całość przypraw cynamonem i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składni się połączą. 

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na niej granolę i włóż do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 25 minut. Gotową granolę podawaj z jogurtem naturalnym.


AUTORKA: MARTA WYSOGLĄD (Facebook: jemzdietetykiem, Instagram: jemzdietetykiem)

Granola z płatków i otrębów owsianych