Jagodowy budyń owsiany



SKŁADNIKI:
 

  • - 1/2 szklanki płatków owsianych

  • - 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego

  • - 2 suszone morele, pokrojone na mniejsze kawałki

  • - 1/2 szklanki jagód (świeżych lub mrożonych)

  • - 2 łyżki mielonych orzechów laskowych

  • - 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie, po 1. roku życia)

Płatki owsiane wraz z suszonymi morelami gotujemy na mleku, aż staną się miękkie. Po ugotowaniu wyłączamy palnik. Do gotowych płatków dodajemy jagody, mielone orzechy i opcjonalnie miód. Następnie wszystko blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby, aby uzyskać odpowiednią konsystencję, dodajemy więcej mleka. Następnie przekładamy do miseczki.


AUTORKA: KATARZYNA SZULC

Jagodowy budyń owsiany
Jagodowy budyń owsiany
Jagodowy budyń owsiany