Jęczmienny smoothie bowl z jabłkami



SKŁADNIKI:
 

  • - 40 g płatków jęczmiennych
  • - 30g twarogu chudego
  • - 140g jabłka (1 średnie)
  • - 1 szklanka mleka 1,5 % tłuszczu (lub napój roślinny)
  • - 20g orzechów włoskich
  • - 1 łyżeczka cynamonu

Ugotuj płatki w mleku lub napoju roślinnym. Po ugotowaniu dodaj do płatków twaróg i zmiksuj z połową jabłka. Drugą część jabłka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu, pod koniec dodaj cynamon, wymieszaj. Płatki przełóż na miseczkę, dodaj podsmażone jabłko i orzechy.

Składniki na 1 porcję, która zawiera: 499 kcal | 22g B | 20g T | 64g W


AUTORKA: SYLWIA MAKSYM

Jęczmienny smoothie bowl z jabłkami